Vanjski roštilji vrijeme je za uživanje
Evo dolazi nam proljeće toplije vrijeme. Vanjski roštilji, omiljena je aktivnost svake obitelji.
Svako druženje je bolje uz vanjski roštilji kaže stara poslovica. No zbog čega odabrati baš roštilj na ugljen ili električni ili možda plinski, kako prepoznati kvalitetan roštilj.?
Jedna od namirnica koju nikada ne možemo zamijeniti za našim stolom je svinjetina. I u siromašnim i u bogatim obiteljima, kad su kuga i trihineloza harale među prascima i ljudima, svinjetina je ostala omiljena među svima. Tko ne voli domaćeg prasca? Od njega se rade kobasice, krvavice, pečenja, pršuti, čvarci,šunke i još puno toga. Svako tko iole voli meso prase mu je među dva najdraža jela.
Za vas sam danas pripremio kotletiće od odojka kao stvorene za vanjski roštilj.
Sve što vam treba je mesar u kojeg vjerujete. Znači razlika od odojka do odojka je ogromna. Jedini način da budete zadovoljni je da imate mesara kojem vjerujete kao svom rođenom. Za dobre gradele od odojka prije svega treba nabaviti lijep komad odojka. Meso treba biti svježe, a to ćete prepoznati po tome što će koža biti svijetla i mekana (ne smije biti suhih i požutjelih, od suhoće tvrdih dijelova, što će se prvo vidjeti na ušima ili repiću).
Za vanjski roštilji kotletiće od odojka za 4 osobe potrebno vam je.
-1,5 kg kotletića od odojka narezanih na što tanje fete
– 2 režnja češnjaka
– prstohvat ružmarina
– krupna sol
-mljveni papar
Ako pripremam vanjski roštilj onda koristim najbolji roštilj. Jako je bitno da osim kvalitetnih namirnica imate i kvalitetan roštilj. Moj izbor je roštilj na drva i ugljen.
Osim pouzdanog mesara potrebne su vam i vješte ruke i ljubav prema kuhanju. Brzina je isto tako bitna. Do n je ćemo doći kasnije. Za sada pričamo sam o ljubavi.
Kotlete koje ste predhodno narezali na tanke komade stavite u mješavinu češnjaka,maslinovba ulja i ružmarina. Ako je moguće da tako odstoje preko noći.
2 sata prije roštilja izvadite naše kotletiće od odojka na neki o al i ostavite da se odmore na sobnoj temperaturi.
Vanjski roštilj je umjetnost…
Prije samog gradelavanja, očistite kotletiće od odojka od svih začina. Vanjski roštilj očistite od predhodnih masnoća. Možete to uradit sa najobičnijim škartocom od kruha. I to je najbolja metoda.
Kotletići od odojka su tank, mekani, i začinjeni. Jaka vatra i kratko pečenje učinit će vaše kotletiće na vanjski roštilj fenomenalne.
Zadnji čin je prelit te kotletiće sa extra djevičanskim maslinovim uljem. Domaći kruh, kapulica mlada i jedan pomidor sljubit će se sa ovom čarolijom.
Hrskava kožica, sočni komadići mesa uz puno sezonske salate učinit će vaš ručak senzacionalnim.
Ostavite odgovor
Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.