Ukoliko imate dodatna pitanja koja nisu navedena na našoj listi pitanja možete nam i direktno poslati e-mail na [email protected] ili nazvati na kontakt telefon +385 (0)21 679 400.
PRONAŠLI STE PROBLEM? NAZOVITE NAS NA +385 (0)21 679 400
Ukoliko imate dodatna pitanja koja nisu navedena na našoj listi pitanja možete nam i direktno poslati e-mail na [email protected] ili nazvati na kontakt telefon +385 (0)21 679 400.
Na donju rešetku stavite 2-3 kocke za paljenje te ih upalite. Zatim, postavite kamin, napunjen ugljenom, poviše njih. Pričekajte 20-30 minuta jer vrijeme paljenja ovisi o vrsti i kvaliteti ugljena. Kada se dobije sivi omot, ugljen je spreman za upotrebu. Protresite ga po rešetki i spremni ste za roštiljanje.
Za Weber roštilje na ugljen, savjetujemo korištenje kvalitetnog ugljena, Weber kocki za paljenje i Rapidfire kamin za paljenje ugljena.
Bitno je kupiti kvalitetan suhi ugljen. Preporučujemo kupnju briketa jer gore jednakim intenzitetom. Postoje velike razlike u ukupnom trajanju gorenja, ovisno o kvaliteti odabranog ugljena ili briketa.
Za Weber roštilje na ugljen, savjetujemo korištenje Weber Premium briketa jer gore više od 4 sata te se smatraju jednim od najkvalitetnijih briketa na tržištu.
Kod direktne metode pečenja hrana se peče direktno iznad izvora vrućine. Direktna metoda se koristi za hranu koja se peče manje od 25 minuta (poput fileta pilećeg mesa, kotleta, ražnjića, povrća, kobasica, ćevapčića …).
Kod indirektne metode pečenja izvor vrućine je pozicioniran sa strane i nema direktnog doticaja s hranom koja se peče. Indirektna metoda se koristi za pečenje većih komada mesa (poput cijelog pileta, za svinjsko pečenje, za velike komade ribe,…). Meso se u ovom slučaju peče na nižim temperaturama duže razdoblje.
Obje metode se mogu koristiti i kod korištenja roštilja na ugljen i plinskih roštilja.
Naravno. Weber Q140 ima grijaču spiralu snage 2.2 kW koja proizvodi dovoljno vrućine da hrana ima tipičan ukus pečenja na roštilju.
Također, kod električnih roštilja se preporučuje pečenje pod zatvorenim poklopcem.
Da. Sve Weber roštilje je prije korištenja potrebno zagrijati na optimalnu temperaturu. Roštilj sa zatvorenim poklopcem je potrebno grijati otprilike 10 minuta na maksimalnoj temperaturi.
Prije početka pečenja, temperaturu je potrebno prirediti vrsti hrane koja se priprema. Informacije o optimalnim temperaturama pečenja ćete pronaći u uputama za uporabu.
Da. Imajte na umu da ga je, prije ponovne upotrebe, potrebno temeljito očistiti, posebno u slučaju da nije bio upotrebljavan duže vrijeme.
Potrebno je skinuti pepeo (ukoliko se radi o roštilju na ugljen), očistiti rešetku i posudicu za skupljanje masnoće (ukoliko se radi o plinskom roštilju). Termostat električnog roštilja je potrebno pohraniti u zatvorenom prostoru. Također, za najbolju zaštitu Vašeg roštilja preporučujemo upotrebu zaštitnih pokrivača.
Ploče koje nemaju zaštitni sloj je nakon korištenja potrebno očistiti četkicom. Mogu se koristiti blaga sredstva za čišćenje ili sapunica. Nakon čišćenja ploču je potrebno osušiti i impregnirati biljnim uljem te pohraniti u suhom prostoru.
Na temperaturu u unutrašnjosti roštilja utječe količina briketa/ugljena koji se koristi i pozicija otvora za zrak na poklopcu i na dnu kotla. Što je veća količina briketa/ugljena, viša će biti temperatura u unutrašnjosti roštilja. Isto tako, otvoreni otvori za zrak dovodi veću količinu kisika u roštilj, pa tako veću vrućinu.
Osnovna temperatura se odredi s količinom briketa/ugljena, a detaljna regulacija temperature se potom određuje s protokom zraka kroz otvore na gornjoj i donjoj strani roštilja.
Za jednostavno i sigurno paljenje briketa preporučujemo upotrebu posebnih kocki za paljenje (npr. Weber kocke za paljenje), jer se brzo upale, nemaju mirisa ni okusa, nisu otrovne i ne ostavljaju tragove na hrani. Preporučujemo i upotrebu kamina za paljenje briketa (npr. Weber Rapidfire). Ne preporučujemo upotrebu tekućina za paljenje jer u slučaju nepravilne uporabe postoji opasnost od eksplozije.
Nakon korištenja, potrebno je ostatke hrane očistiti s četkicom od mesinga. Kako bi spriječili stvaranje masnih obloga na poklopcu potrebno ga je obrisati papirnatim ubrusom dok je još topao (ne vruć).
Kako biste uspješno pripremili hranu na roštilju na ugljen, potrebno je da imate složen roštilj, brikete i kocke za paljenje. Preporučujemo i upotrebu kamina za paljenje briketa.
Također, možete koristiti i dodatnu opremu poput Alu-posudica, zaštitnih rukavica i/lil pregače.
Plinski roštilj je potrebno postaviti na ravnu vanjsku površinu te priklopiti punu plinsku bocu. Također, možete koristiti i dodatnu opremu poput Alu-posudica, zaštitnih rukavica i/lil pregače.
Električni roštilj je potrebno postaviti na ravnu vanjsku površinu. Roštilj nije primjeren za upotrebu u zatvorenim prostorima. Za njegovo korištenje Vam je potrebna samo električna utičnica. Također, možete koristiti i dodatnu opremu poput Alu-posudica, zaštitnih rukavica i/lil pregače.
U slučaju da imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte. Možete nas kontaktirati putem kontakt forme koju možete pronaći na našim web stranicama, a možete nam i direktno poslati e-mail na [email protected] ili nazvati na kontakt telefon +385 (0)21 690 901.
Registracija Vašeg Weber roštilja služi kao dokaz o vlasništvu te olakšava postupak kod servisa ili reklamacija. Vaši osobni podatci će biti sigurni te neće biti upotrebljavani u druge svrhe.
Registracija Weber roštilja se radi preko službene stranice Weber Stephen-a, gdje ćete ujedno pronaći i detaljne upute o registraciji putem e-maila.
Na plinski roštiljima serijski broj počinje s dva slova, kojima slijedi 6 ili 7 brojki. Pronaći ćete ga na sljedećim mjestima:
Na roštiljima na ugljen proizvedenim do 2013. godine serijski broj koji se sastoji od 2 slova se nalazi na okruglom zračniku na poklopcu, a na roštiljima na ugljen proizvedenim iza 2013. godine serijski broj počinje s dva slova, kojima slijedi 6 ili 7 brojki, a nalazi se na ambalaži i na okruglom zračniku na poklopcu.
Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. S Vašim prihvaćanjem, pristajete na upotrebu kolačića u skladu s našom Politikom privatnosti
Kada posjetite web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, u obliku kolačića. Kontrolirajte svoje osobne kolačiće ovdje.